2002

Maasturite orienteerumis- ja osavusvõistlus “Suur Maasturite Suvesõit 2002″ toimus 11.-14. juulil 2002. Eestis algusega Lääne-Virumaal Rakkes ning finisi ja after-party`ga Viljandimaal Kõpus. (Võistlus kuulus EORK karikasarja “Off-Road Cup 2002″).

Vastavalt enda ja masina võimetele katsuti jõudu kolmes klassis:
Originaal – Sinu igapäevane 4×4 sõiduriist mis kuulus maasturite sugukonda. Prooviti ka uute autodega, rada pani proovile rohkem võistlejate orienteerumisoskuse ja täpsuse kui auto võimed. Avastati uut nii endas kui autos.
Standard – Oldi oma 4×4 sõpra juba pisut putitatud ja (käsi)vintsgi muretsetud. Siin saadi juba tõsine off-road elamus, varbad märjaks ja näo poriseks.
Spetsiaal – 4×4 ja tõsine. “Inimesed elavad selleks.”

Seega polnud mõtet kodus passida ega rannas peesitada, liiguti ja nauditi Eestimaa kaunist loodust ja võrratuid paiku koos oma neljarattalise sõbraga saamaks kätte oma suvine off-road elamus. Kolmel päeval said osalejad end ja oma neljarattalist sõpra proovile panna nii orienteerumises kui spetsiaalselt maasturitele ettevalmistatud lõikudel. Oldi atraktiivsed ja jäeti endist hea mulje ja meeldiv mälestus. Neljandal päeval oli kavas ärkamine ning tublimate kiitmine ja auhindade jagamine.

Originaal ja Standard klassis võistlevatel meeskondadel nagu juba kombeks tuli kaasa võtta ujuvvahend, sest osa kontrollpunkte on veekogudel, kuhu autoga pääsemine oli raskendatud kui mitte võimatu. Spetsaal klassis tasus end kindlasti ära üks suur pakk küpsist konkurentidele.

Pealtvaatajad said jõukatsumist jälgida vastavalt stardipaikades jagatavale infole ning parima elamuse võistluse teise päeva hommikul Rakke kandis ja õhtusel ajal Viljandimaal Kõpus, kus toimusid lisakatsed mis olid hõlpsasti jälgitavad.

Toitlustamine oli laagripaikades organiseeritud (laagripaigad piiratud ja turvatud), majutus soovitavalt oma telkides. Kellel oli erisoove, pidid konsulteerima eelnevalt korraldajatega.

Meedia

Raido Rinaldi