2017

Nii nagu möödunud kahel aastal lisas põnevust see, et võistlus oli lisaks EAL Eesti 4X4 Off-Road karikavõistlusele ka 4×4 NEZ Championship ja Läti Trophy-raid meistrivõistluste etapiks. Tänu sellele oli kohal mitmeid naaberriikide võistkondi. Sel aastal tulid kohale lisaks lätlastele juba kaks võistkonda Leedust.

Kuna möödunud aastal olid võistlejad varasema algusega siis alustasime ka sel korral juba neljapäeval 06.07.2017 kell kaheksa. Esimeseks katseks oli joonorienteerumine Kõpu metsandiku pikkade sihtidega metsades.

Reedene päev oli tihedalt täis orienteerumist, päeva normaalajaks oli kümme tundi, kuna ilmataat oli olnud abiks tehniliselt lihtsamate radade ettevalmistamisel siis said peaaegu kõik võistkonnad enne normaalaja lõppu finišisse.

Laupäevane päev oli natuke lühem, normaalajaga kaheksa tundi kuid oli oma ülesehituselt sarnane reedega. Pealtvaatajatele oli spetsiaalselt ettevalmistatud lisakatse Väike-Kõpu, kus kõik võistkonnad väikesel maa-alal punkte noppisid, tänu millele oli nende tegevust lihtne jälgida. Lisaks sobis pealtvaatajatele Kõpu küljeall asuv Rossa katse mida väisasid ATV ja TR-3 võistlusklassi masinad.

Pühapäevane lisakatse oli sel aastal juba mitmetest Suvesõitudest tuntud Iia katse, kus tuleb alates Soomaa piirist mööda vana juba eemaldatud liinialust mööda jõuda Iia külani. Numbrites väljendus Suur Maasturite Suvesõit 2017 järgmiselt: kokku oli sel aastal umbes 150 osalejat, kes kasutasid 62 liikurvahendit ning moodustasid 57 sportlikku võistkonda ning seiklevat seltskonda.

2017 aasta parimad

TR1


1 . RACING TEAMSTIKLU EKSPERTAI – Vaidotas Paskevicius, Rokas Daniliavicius
2. RASS JA RAITS – Rasmus Laansalu, Raido Rinaldi
3. SSI SCHAEFER – Alvis Petersons, Aigars Motivans, Mareks Stipinš

VABA


1. ESKO TEAM – Vambola Meinhard, Kaspar Puström
2. TEAM SAARLASED – Rait Mändla, Martin Aavik
3. ELAMO – Dzintars Urniezus, Raivis Klavins, Jānis Kancāns

ATV

1. KOHALIKUD – Kaido Kivisild, Jaanus Paju
2. VALMA SEIKLUSPARK – Alar Veske, Kaido Vahtramäe
3. ROPAZI 4×4 – Ainars Plaucs, Normunds Bacinskis

TR3

1. BOATWORLD – Hardo Mere, Joonas Oja
2. ZUKMY – Priit Nilson, Lauri Junkin
3. ROHELINE – Heiki Raadik, Rasmus Himma

Meedia

Sakala:
https://sakala.postimees.ee/4173743/mehed-ronivad-roomsalt-mulkasse-murama

Sirle Lend
Urve Fotonurk
Kristjan Vaarmann
Suvesõit 2017 by Kristjan Vaarmann
Turistid katusel by Kristjan Vaarmann
Suur Maasturite Suvesõit 2017 by Jaanus Lekk