2003

Olgu päike või vihm ja parmud kui hobused oled põlvini mudas ja nägu on higine …

AGA MIKS?

Sest kätte oli jõudnud maasturite orienteerumis- ja osavusvõistlus ,,Suur Maasturite Suvesõit 2003″ (Võistlus kuulus EORK karikasarja ,,Off-Road Cup 2003″) kus off-road sõpradel 10.-st 13.-nda juulini oli jälle meeldiv võimalus panna proovile oma võimed ja kosutada oma off-roadhinge.

Võistlus sai stardi 10. juulil Lääne-Virumaalt Rakkest ning finisieerus after-party`ga Viljandimaal Kõpus. Kolmel päeval said osalejad end ja oma neljarattalisi sõpru proovile panna nii orienteerumises kui spetsiaalselt maasturitele ettevalmistatud lõikudel. Neljandal päeval oli kavas ärkamine ning tublimate kiitmine ja auhindade jagamine.

Rajale oli oodatud maasturid kelle üle peeti rehkendust kolmes eraldi võistlusklassis ning sellel aastal ka ATV-d.

Originaal – Sinu igapäevane 4×4 sõiduriist mis kuulub maasturite sugukonda. Prooviti uute autodega, rada pani proovile rohkem võistlejate orienteerumisoskuse ja täpsuse kui auto võimed. Avastati uut nii endas kui autos.
Standard – Oled oma 4×4 sõpra juba pisut putitanud ja (käsi)vintsigi muretsetud. Siin saadi juba tõsine off-road elamus, varbad märjaks ja näo poriseks.
Spetsiaal – 4×4 ja tõsine. “Inimesed elavad selleks”.

Originaal ja Standard klassis võistlevatel meeskondadel nagu juba kombeks tuli kaasa võtta ujuvvahend, sest osa kontrollpunkte olid veekogudel, kuhu autoga pääsemine oli raskendatud kui mitte võimatu. Spetsiaal klassis tasus kindlasti ära üks suur pakk küpsist konkurentidele.

Pealtvaatajad said jõukatsumist jälgida stardipaikades jagatava info järgi ning parima elamuse võistluse teise päeva hommikul Rakke kandis ja õhtusel ajal Viljandimaal Kõpus, kus toimusid lisakatsed mis on hõlpsasti jälgitavad.

Toitlustamine oli laagripaikades organiseeritud , majutus soovitavalt oma telkides. Kellel oli erisoove, pidid konsulteerima eelnevalt korraldajatega.

Meedia

Raido Rinaldi