2013

Järjekorras 13. Suur Maasturite Suvesõit toimus 04.-07.07.2013 Viljandimaal, Kõpu, Pärsti ja Halliste vallas, võistluskeskusega Kõpu alevikus. Võistlus oli EAL Eesti 4×4 Offroad karikasarja III etapp.

Sarnaselt möödunud aastaga oli esimene start reede 05.07.2013 esimestel minutitel. Sedakorda oli esimeseks katseks legendisõit kontrollajaga 1 tund ja 20 minutit. Kuna tegemist oli peamiselt kaardilugemisele ja aja jälgimisele ülesehitatud katsele siis masinapargis kahjusid ei olnud.

Reedene päev koosnes erinevatest lisakatsetest. Kontrollajaks reedesel päeval 10 tundi. Reede õhtul liitusid võistlejatega ka seiklejad, et alustada oma seiklust laupäeva hommikul.

Laupäeval oli samuti mitmeid erinevaid lisakatseid, osad neist oli publikule hästi ligipääsetavates kohtades. Publikut oli rajaääres võistlejate tegemisi vaatamas ja kaasaelamas palju. Nagu ikka lõpetas laupäevase päeva meelelahutuslik programm.

Pühapäevasel päeval toimus arvatavasti Suur Maasturite Suvesõidu pikima traditsiooniga lisakatse, mis küll edaspidi kahjuks kasutust ei leia, Iia liinialune katse. Viimast korda sai seal sõita seetõttu, et toodud elektriliin võetakse sealt maha ning eks loodus teeb ajapikku oma töö.

Numbrites väljendus Suur Maasturite Suvesõit 2013 järgmiselt: kokku oli sel aastal 141 osalejat, kes kasutasid 62 liikurvahendit ning moodustasid 57 sportlikku võistkonda ning seiklevat seltskonda.

2014 aasta parimad

TR1

1. MAASTURID – Toomas Kärp, Are Vest
2. RÖÖVLID – Raul Pehter, Andrus Hutrof, Argo Tiilen
3. MARURAHULIK – Timo Vunder, Priit Mattisen

ATV

1. VÄLEK – Peep Pihlakas, Taavi Hunt
2. PÄRNU MEK / KALAKOMBINAAT – Martin Roos, Marek Gold
3. OTSETIIKI – Alar Tõnson, Jaanus Raud

VABA+

1. KUNN – Toomas Land, Küllo Kurvits
2. MÕV – Mardo Tigane, Kaspar Tamm, Toivo Tubli
3. BLENDMAN – Andres Jürgenson, Rainer Oja

TR3

1. 1 HOBUJÕUD – Reigo Liukkenen, Raido Tammik, Siim Tiivas
2. KÜLAKURNAJAD – Kalev Teesalu, Aivo Tõnström, Margus Seiger
3. BUFF – Vallo Sassi, Sven Lebert

Meedia

Meediakajastus ajalehes Sakala

Urve Paas
Kristjan Vaarmann
Suur Maasturite Suvesõit 2013 by Reigo Lillemäe