2015

Juubeli Suur Maasturite Suvesõit on saanud läbi.

Selle aasta võistlusele lisas põnevust see, et võistlus oli lisaks EAL Eesti 4X4 Off-Road karikavõistlusele ka 4×4 NEZ Championship ja Läti Trophy-raid meistrivõistluste etapiks. Tänu sellele oli kohal mitmeid naaberriikide võistkondi.

Jätkates vanu traditsioone oli esimene start reedel 10.07.2015 kell 0:00. Sellel aastal sai valitud esimeseks katseks sõit etteantud tracki järgi mis lõppes kahe väikese ringiga. Toodud lisakatse oli võistlusklassis TR-1 suhteliselt lihtsalt läbitav kuid TR-3 ja ATV klassile oli ringile pistetud sisse ka üks väike maasikas.

Reedene päev oli tihedalt täis orienteerumist, päeva normaalajaks oli kümme tundi, mille peaaegu kõik võistlejad ka lõpuni ära kulutasid.

Laupäeva alustati juubeli puhul Viljandi keskväljakult, sealt sai alguse 72 kilomeetri pikkune legendisõit, mis tõi võistkonnad ning reede õhtul võistlejatega liitunud seiklejad tagasi Kõpu lähedastesse metsadesse. Pealtvaatajatele oli spetsiaalselt ettevalmistatud lisakatse Saarem, kus kõik võistkonnad väikesel maa-alal punkte noppisid, tänu millele oli nende tegevust lihtne jälgida.

Pühapäevane lisakatse Taltsi oli samuti juba paljudele vana tuttav, selle aasta eripäraks toodud katsel oli suur kontrollpunktide arv ning lühike kahe tunnine kontrollaeg.

Numbrites väljendus Suur Maasturite Suvesõit 2015 järgmiselt: kokku oli sel aastal umbes 115 osalejat, kes kasutasid 62 liikurvahendit ning moodustasid 55 sportlikku võistkonda ning seiklevat seltskonda.

2015 aasta parimad

TR1

1. SÖÖRIK – Asko Berens, Urmas Suurna, Danel Mägi, Margo Berens
2. OFFROAD WOLVES – Viktor Stolyarchuk, Maksim Kamyshov
3. MARURAHULIK – Timo Vunder, Priit Mattisen

ATV

1. PÄRNU MEK / KALAKOMBINAAT – Martin Roos, Marek Gold
2. MEHED MARSILT – Raido Välk, Martin Vall
3. VALMA SEIKLUSPARK – Alar Veske, Kaido Vahtramäe

TR3

1. PORGAND – Tarvo Klaasimäe, Kiur Ojala
2. ZEIZA – Vilnis Zeiza, Aigars Zeiza
3. KÜLAKURNAJAD – Kalev Teesalu, Aivo Tõnström

Meedia

Sakala: https://sakala.postimees.ee/3258329/maasturid-tulid-mudast-valja

https://sakala.postimees.ee/3257547/maasturid-naitasid-end-viljandi-kesklinnas

https://sakala.postimees.ee/3257775/galerii-maasturid-said-marja-maa-peal-mutata

Urve Paas
Kristjan Vaarmann
Suur Masturite Suvesõit 2015 by Markku Asmu