2016

Selle aasta võistlusele lisas juba teist korda põnevust see, et võistlus oli lisaks EAL Eesti 4X4 Off-Road karikavõistlusele ka 4×4 NEZ Championship ja Läti Trophy-raid meistrivõistluste etapiks. Tänu sellele oli kohal mitmeid naaberriikide võistkondi.

Selleks, et muuta võistlus võistlejatele mõnusamaks alustasime sel korral juba neljapäeval 07.07.2016 kell kaheksa. Esimeseks katseks oli sprintorienteerumine pikkade traditsioonidega Taltsi katsel.

Reedene päev oli tihedalt täis orienteerumist, päeva normaalajaks oli kümme tundi, mille peaaegu kõik võistlejad ka lõpuni ära kulutasid.

Laupäevane päev oli natuke lühem, normaalajaga kaheksa tundi kuid oli oma ülesehituselt sarnane reedega. Pealtvaatajatele oli spetsiaalselt ettevalmistatud lisakatse Juhani, kus kõik võistkonnad väikesel maa-alal punkte noppisid, tänu millele oli nende tegevust lihtne jälgida. Lisaks sobis pealtvaatajatele Sudistes asuv Mäeküla katse mida väisasid ainult ATV ja TR-3 võistlusklassi masinad.

Pühapäevane lisakatse oli sel aastal nimega Kõpu ruudustik, kuna kogu Kõpu ümbruse metsad on teede ja sihtidega kenasti ruutudeks jagatud siis oli sinna hea teha üks kiiruskatse mille pidi läbima legendi järgi. Läbi pidi sõitma nii mõnegi ruudu ning mõnes kohas oli oht, et pea hakkab ringi käima.

Numbrites väljendus Suur Maasturite Suvesõit 2016 järgmiselt: kokku oli sel aastal umbes 130 osalejat, kes kasutasid 57 liikurvahendit ning moodustasid 52 sportlikku võistkonda ning seiklevat seltskonda.

2016 aasta parimad

TR1

1. STAR TEAM – Alvar Tähe, Egert Tähe, Kaspar Puström
2. ELAMO – Dzintars Urniezus, Raivis Klavins, Jānis Kancāns
3. SÄMMY – Hendriko Roost, Siim Kalaus

VABA

1. KÄBI & KÄND – Urvo Männama, Urmas Männama, Aigar Kottisse
2. TEAM SAARLASED – Rait Mändla, Rauno Lahi, Martin Aavik
3. MUD HUNTERS – Sergei Romanov, Nikolai Romanov

ATV

1. KOHALIKUD – Kaido Kivisild, Jaanus Paju
2. MEHED MARSILT – Raido Välk, Martin Vall
3.AEX MOTOKLUBI – Virko Noor, Hendrik Laur

TR3

1. PORGAND – Tarvo Klaasimäe, Kiur Ojala
2. BOATWORLD – Hardo Mere, Joonas Oja
3. MUDARAKETT – Rene Derrik, Priit Kasesalu

Meedia

Sakala:
https://sakala.postimees.ee/3758531/maasturid-kogunevad-koppu-suvitama

https://sakala.postimees.ee/3758623/dziibid-muttavad

Urve Fotonurk
Sirle Lend
Kristjan Vaarmann
Suur Maasturite Suvesõit 2016 by Jaanus Lekk